Онлайн презентации

 
 

ЕКОПАК България АД

Основната цел на ЕКОПАК е управлението на процесите по събиране, сортиране и рециклиране на декларирани от клиенти на организацията отпадъци от опаковки и постигане на задължителните цели по рециклиране и оползотворяване, заложени в Закона за управление на отпадъците.

 
Към онлайн презентацията

Aкселератора за бизнес идеи за климата

Climate-KIC Accelerator е най-мащабната европейска предприемаческа инициатива, насочена към подпомагане развитието на стартиращи компании (early stage start-ups) с фокус чисти технологии и решения за справяне с климатичните промени.

 
Към онлайн презентацията

"Клийнтех България" финансира осем зелени проекта с до 15 хил. евро

"Клийнтех България" официално започна програмата си по акселератора Climate-KIC, която е европейска предприемаческа инициатива за подпомагане на развитието на стартиращи компании с фокус чисти технологии и решения за справяне с климатичните промени. От 22 кандидата "Клийнтех България" е избрала 8 екипа, които да продължат в следващата фаза. Проектите съществуват от максимум 3 години и ще получат финансов грант до 15 хил. евро, предоставяне на офис, менторство, достъп до европейска експертиза и възможност за подкрепа при следващи етапи на развитие. Идеите ще бъдат развивани на международно ниво, а акселераторът ще работи и през идните години.

 
Към онлайн презентацията

БАРБАЛИ: Проект “Екологично образование”

Барбали в Проект “Екологично образование”

 
Към онлайн презентацията

My Forest - ново поколение премиум перилен препарат с биоразградима формула и над 90% натурални съставки.

My Forest е ново поколение премиум перилен препарат с биоразградима формула и над 90% натурални съставки, които осигурява висококачествено изпиране без да използва агресивни към здравето на човека и околната среда химикали. Активната изпираща съставка в My Forest е висок процент чист натурлен сапун. Сапунът е биоразградим, нетоксичен, не дразни кожата и не вреди на околната среда, а има отлично изпиращо действие. В My Forest се влагат само хипоалергенни аромати, за да получите щадящо кожата изпиране без да се лишавате от ароматната свежест на чистото пране.

 
Към онлайн презентацията

Магистърската програма „Енергийна ефективност в строителството” - УАСГ

Обучението за придобиване на професионална квалификация по „Енергийна ефективност в строителството” в образователно-квалификационна степен „Магистър” има за цел да подготви специалисти за професионална изява като експерти, консултанти и проектанти по енергийна ефективност в строителството. С наближаването на срока, в който България съгласно задълженията си към ЕС ще трябва да подсигури всички нови сгради да имат близка до нулева консумация на енергия, все по-належаща става нуждата от специалисти, които са в състояние да гарантират потенциал за висока енергийна ефективност на проектираните сгради, включително и в най-ранните етапи от проектирането, чрез подходящите архитектурни и строителни мерки.

 
Към онлайн презентацията

РАБОТИЛНИЦИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ, ДИЗАЙН И 3D принтиране - SCRAB FAB V1.0

СКРАБ ФАБ е серия от работилници, хакатони и семинари посветени на преизползването и рециклирането на материали и машини. Инициативата се реализира в споделената работилница Smart Fab Lab с подкрепата на партньори и има образователен и експериментален характер.

 
Към онлайн презентацията

ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩИ ВЪТРЕШНИ ЩОРИ

Отразителни щори в комбинация с инфрачервено отопление. С отразителните щори, топлината остава в помещението! Инфрачервените панели InfraHEAT затоплят ДИРЕКТНО стените, пода и тавана. Повърхностите и вещите акумулират топлината и отново я отдават в пространството. Това изисква помещенията да имат добра изолация, за да не 'изтича' топлината навън през стените. Едновременно с това е желателно инфрачервеният панел да бъде насочен към стена/под, а не към прозорец, понеже инфрачервените вълни преминават в голяма степен през стъклената повърхност.

 
Към онлайн презентацията

Ел. инфрачервени радиатори InfraHEAT - инфрачервено отопление немски стандарт

Най-висока ефективност в бранша базирана на панел от въглероден графит полиимид.

 
Към онлайн презентацията

ТермоПокрития ThermoShield, SuperShield и ThermoMaxx++

Боядисваш и топлоизолираш! 3-4 градуса по-висока контактна температура на обработената повърхност, ограничаваща риска от конденз и мухъл. От 8 до 10% намаление на разходите за отопление.

 
Към онлайн презентацията

Advanced Solar Technology - Слънчев колектор и бойлер в едно цяло

Уникална като качество и ефективност система Слънчева система с естествена циркулация на водата Не замръзва никога – издръжливост до – 60 оC Надеждност и сигурност: 10 години гаранция Авангардна технология: ефективност на световно ниво, през всички сезони Грижа за природата Работен режим – в състояние на вакуум Не изисква допълване или замяна на топлоносителя

 
Към онлайн презентацията

Архитектурно студио Funkt

Funkt са онова студио, на което дължим любимите си градски места в София. Това е офисът на екипа, създал Supa Star, Boom! Burgers, Ракета ракия бар и + това.

 
Към онлайн презентацията

БИОДОМ ЕВРОПА - Строителство базирано на вековни традиции и съобразено с необходимостта да живеем в екологична и здравословна среда.

Строителството с естествени материали – дърво, камък, глина, слама и стъкло – внася в дома Ви част от природата. Строителният метод е разработен и усъвършенстван от Casewere AG, Swiss /www.casevere.com/ - основен партньор на „Биодом-Европа” АД.

 
Към онлайн презентацията

СЕН-ГОБЕН ИЗОВЕР - МУЛТИ-КОМФОРТНА КЪЩА - Стандарт за пасивни сгради с изключителен комфорт

Благодарение на избора от компоненти с много добри характеристики: оптимална топлоизолация, супер изолирани прозорци, отлично запечатване на въздуха, система за топлообмяна, Мулти-Комфортната къща на Сен-Гобен Изовер е без активен режим на отопление. Нейните основни източници на топлина са слънцето и рециклирания топъл въздух: възобновяеми и неизчерпаеми енергийни природни източници. Наред с енергийните си решения, Мулти-Комфортната къща предлага изключителен комфорт на своите обитатели: качествен вътрешен микроклимат, топлинен и звуков комфорт, визуален комфорт и светлина.

 
Към онлайн презентацията

Playground Energy - Енергийни Площадки за цялото семейство

LUMI Plus - Тъй като децата се развиват бързо в първите си години има огромна разлика в техните нужди на детската площадка. ЛУМИ Плюс е създаден така че да може всяко дете според своята възраст да се люлее на клатушката. Ако детето е между 3 и 6 годишна възраст то сяда с високата стена на ЛУМИ Плюс зад гърба си, за да има нужната упора, а ако детето е над 6 годишна възраст то сяда с високата стена пред себе си. ЛУМИ Плюс съдържа технологията да улавя кинетичната енергия и да я превръща в светлина и има връзка с мобилното приложение.

 
Към онлайн презентацията

ЗЕМНОТО КЪЛБО - ФОНДАЦИЯ ТАЙМ

Основната ни цел е да използваме Подвижната класна стая “Земно кълбо” като едно мощно и практично средство за въвеждане на децата в идеите за устойчиво развитие и как да изградят една устойчива общност.

 
Към онлайн презентацията

БЪДЕЩЕ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ

ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА МОБИЛНОСТ МОЖЕ ДА БЪДЕ КЛЮЧОВА ЗА УОЙЧИВА ЗАЕТОСТ И РАСТЕЖ. Електромобилите имат и съществено предимство със значение за енергийната система и като част от „умните мрежи”, подпомагайки изглаждането на пиковете в периодите на най-висока консумация на електроенергия

 
Към онлайн презентацията

Пасивните сгради с интегрирани системи за възобновяеми енергийни източници - най-прекият път към нулево и плюсово-енергийните сгради.

ЕнЕфект поставя по съвременен начин темата за пасивните сгради с интегрирани системи за възобновяеми енергийни източници като най-прекият път кум нулево- и плюсово-енергийните сгради.

 
Към онлайн презентацията

Градът е нашия общ дом! - Делчо Делчев

Делчо Делчев е архитект, член на сдружение Трансформатори. Първоначално работи с екипа на "+ архитектура", които успоредно с архитектурното проектиране реализират социално-провокативни акции ( "Оцелей в града", "BG-notfound" ). Заедно с колеги създават Сдружение "Трансформатори" и чрез проекти като "6 за София" се стремят да "запалят" всички с идеите на трансформирането. Междувременно започва и докторантски курс в БАН с тема "Модели за развитие на панелните комплекси".

 
Към онлайн презентацията

Горичка И залесява

Ежегодни пролетни и есенни ЗАЛЕСЯВАНИЯ партньор: Инициативна група Витоша, всяка година,

 
Към онлайн презентацията

ХАРМОНИКА: Кефирът е от кравите, цвеклото – от земята

Общото между всичките ни продукти е:минимална намеса в преработката; грижа за почвата, водата и иоразнообразието чрез методите на биологичното земеделие; изключително внимание към качеството, за да запазим истинския вкус, създадени са с много грижа и уважение.

 
Към онлайн презентацията

БИОЛОГИЯ НА СГРАДИТЕ - АСЕМ

Bau-biologie (Building biology) в превод „строителна биология или строителство за живот“ е наука, която изучава връзката между нашите тела и заобикалящата ни застроена среда и прилагането на това знание в проектирането и строителството на нови сгради, при реновации и ремонти.

 
Към онлайн презентацията

НУЛЕВИ ОТПАДЪЦИ - ПРОЕКТ НА АСЕКОБ

Асоциацията на еколозите от общините в България (АСЕКОБ) е национална асоциация на професионалистите еколози от общинските администрации и други експерти, работещи в системата на управление на околната среда, местното самоуправление и екологични организации с нестопанска цел.

 
Към онлайн презентацията

Опаковки от рециклирани материали

Полиграфически комплекс STOVI е съвременно, динамично развиващо се предприятие, един от лидерите на Полиграфическата индустрия в България.

 
Към онлайн презентацията

Как да направя климатика си еко-съобразен?

Мобилно приложение за управление на климатик през смартфон. Независимо къде сте в момента, вече можете да управлявате климатика си през Вашият смартфон.

 
Към онлайн презентацията

LOCK - красиви и удобни мебели вдъхновяват и забавляват.

LOCK e компания за продуктов дизайн и производство на флет-пак мебели.

 
Към онлайн презентацията

PRAKTRIK - симбиоза между дизайн и функционалност - устойчиви, иновативни и предизвикателни за ума и възприятията мебели.

PRAKTRIK - перфектното съчетание между дизайн и функционалност. Ние създаваме устойчиви, иновативни и предизвикателни за ума и възприятията мебели, подходяши за всякакви нужди.

 
Към онлайн презентацията

Дрон от карбон вдъхновен от бръмбър

Българска стартъп компания разработи дрон спасител

 
Към онлайн презентацията

АЛОС - културна и социална среда за пълноценен живот в България.

АЛОС - създава образователни алтернативи за подготовка на артисти, формиране на публики и стимулиране на културен контекст. - насърчава връзки между артисти, културни мениджъри, НПО, институции и бизнес за поддържане на културни мрежи. - оптимизира неформалните образователни практики в сферата на изкуството за обучение на младежи и деца към запознаване с адекватни на съвремието изразни средства, форми и възможности за себеизява. - прилага средствата на изкуството за преодоляване на социалното изключване и обществена изолация на общности и хора в неравностойно социално положение.

 
Към онлайн презентацията

PLAYGROUND ENERGY - естетика и функционалност в хармония с природата и човека

Един от най-перспективните стартъпи в България е Playground Energy. Компанията има ясно изразена визия, добри първи резултати и сериозен потенциал за развитие. Идеята - да използва изразходваната от децата енергия на детските площадки за различни полезни цели – захранване на Wi Fi сигнал, осветление, енергия за зареждане на мобилни устройства и други.

 
Към онлайн презентацията

За контактФорма за контакт

Име:
Емайл
Фирма

Съобщение