Как да направя климатика си еко-съобразен?

 
 


 


Не е тайна, че климатиците влияят на околната среда, но по какъв начин и как можем да намалим това влияние? С какво климатикът ми вреди на природата?


 

Първото нещо, за което вероятно всички се сещаме е консумацията на електроенергия. Осен ако не използвате възобновяема енергия, колкото повече работи климатикът ви, толкова повече вредите на природата, както и на джоба си.

 

От друга страна, охлдителят използван в някои по-стари модели климатици може да допринесе за парниковия ефект повече дори от въглеродния диоксид.

 

На местно ниво пък влияе изхвърляния от климатика в атмосферата топъл въздух. Това спомага за образуването на “топлинни острови” над градовете, които често са причина за неочаквани промени във времето. Въпреки това, автомобилите например, допринасят с много по-голяма сила към този ефект от колкото климатиците.

 

Как да направя климатика си по-екосъобразен?

 

 


 

 

 


Отговорът е прост. За да намалите вредата от климатика си върху природата трябва да преосмислите начина, по кайто използвате климатика си. Изключвайте го, когато нямате нужда от него и го настройвайте на по-ниска степен на работа.


 


Използвайте Мелиса да ви помогне по пътя към по-екологичен начин на живот.


 


През лятото не е необходимо да държите климатика си напрекъснато включен, изключвайте го, когато излизате. Разбира се, ако збравите да го направите в бързината, винаги можете да го изключите от разстояние с Мелиса.


 


Включете го отново 10-15 минути преди да се приберете. Когато пристигнете у дома вече ще е прохладно. Така няма да се налага да включвате климатика си на 18℃ за да охлади по-бързо. Когато температурата навън е около 30℃, например, е много по-добре да настроите климатика си да работи на 23-24℃ в режим охлаждане. Така на климатика че му е необходима много по-малко енергия за да достигне и поддържа желаната температура.


 


Понякога влажността е това, заради което ви е горещо, а не толкова реалната температура. В такива случаи е добре да се запознаете с начините да намалите влажността с помощта на климатика си. Все пак, ако домашният ви любиец е вкъщи или детето ви се прибира от училище, не можете да ги оставите в жегата на изключен климатик. В тези ситуации лесно можете да следите температурата и влажността в момента у дома през приложението на Мелиса за да настроите климатика на подходящ режим и температура.


 


Следвайте тези съвети за да направите първата стъпка към по-екологичен начин на живот, както и да спестите от сметката си за ток.


Видео

Прикачени файлове

Няма прикачени файлове към тази презентация
 
 
Няма публикувани коментари все още

За контактФорма за контакт

Име:
Емайл
Фирма

Съобщение