Програма

 
 

 ЕКОДИЗАЙН ФОРУМ 2016 г.

ще представи най-новото в устойчивото производство и потребление

Между 9 и 11 декември 2016 г. в НДК ще се проведе първото годишно издание на Екодизайн форум под надслова „Бизнес за природата“. Събитието е  част от широкоспектърната платформа „Екодизайн Прет-а-Порте“ с фокус чисти технологии, устойчиво развитие в производството и използването на природни ресурси, енергийна ефективност, интелигентни градове и кръгова икономика.

Екодизайн форум 2016 ще бъде тридневна конференция за браншови специалисти и инвеститори, съчетана с изложба на продукти и услуги в областта на екосъобразните решения и иновации, подпомагащи устойчивото развитие в производството и строителството.

Първата конференция, която ще се реализира на 9 декември, е на тема „ Повече от по-малко!От отпадъци към ресурсна ефективност, екодизайн и кръгова икономика"и е в партньорство с Асоциацията на еколозите от общините в България с любезното съдействието на Посолството на Кралство Холандия в Република България и с подкрепата на ЕКОПАК България АД.

Втората е на тема „Ниско енергийни сгради и зелено развитие”, ще се проведе на 10 декември и ще бъде в партньорство с Център за знания за енергийноефективни сгради с ВЕИ – ЕнЕфект.

Третият конферентен ден всъщност ще демонстрира обещаващи български технологии  с ефект върху климата.  Клийнтех прет-а-порте ще домакинства демо деня на първите екипи завършващи Акселератора за предприемачи в сферата на чистите технологии, Climate KIC-accelerator Bulgaria. Акселераторската програма се случва за пръв път в България от Фондация Клийнтех България - бизнес мрежата за устойчиво развитие и чисти технологии. Клийнтех България работи вече 5 г. с  всички агенти на иновационната еко-система – предпиремачи, инвеститори, академични среди, бизнес , държавна и местна администрация, за да подпомага  иновациите за устойчиво развитие на България. Фондацията оперира в България два от регионалните центрове за иновации на Европейския институт за иновации и технологии (EIT) – за климата  и  за устойчива енергия, чрез  които подпомага стартиращи компании чрез достъп до финансиране и развиване на ключови умения,  подпомага иновациионни и научни проекти, както и работи с общини и региони по развиване и надграждане на стратегии за подобряване на градската среда и кръгова икономика

 

Целта на „Екодизайн Прет-а-Порте“  е да представи най-новите продукти и услуги, които целят баланс между опазването на природата и задоволяването на потребителските нужди от комфорт, качество и функционалност.

 


За контактФорма за контакт

Име:
Емайл
Фирма

Съобщение