11.12.2016г. - Cleantech Pret-a-Porter

 
 

 

Екодизайн ФОРУМ 2016 - "Cleantech Pret-a-porter” - Дата: 11 декември 2016 г. /събота/ - от 11,00ч. до 15,00ч.

Място на провеждане: София, НДК - етаж 5, зала 9

 

В партньорство с: Клийнтех България

 Специални гости: бизнес партньори, ментори и СЕО на български компании (списък на потвърдили участници ще бъде приложен, 5 декември 2016 г.)

 

ЧАС

ДЕМО ДЕН НА АКСЕЛЕРАТОРА НА "CLIMATE-KIC БЪЛГАРИЯ“

11:00 – 11:30

РЕГИСТРАЦИЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ

11:30 – 11:45

ОТКРИВАНЕ

 

 

Представяне на центъра и програмата

Регионалният център за иновации за нисковъглеродна икономика към Европейския институт по иновации и технологии (EIT) в България  развива единствената в ЕС програма за ускорено развитие и комерсиализация на бизнес идеи в сферата на чистите технологии – Акселератор "CLIMATE-KIC БЪЛГАРИЯ“. Чрез специализирани услуги и тренинг се осигурява интензивна подготовка за cleantech-предприемачи. Екипът на центъра работи с бизнес проекти в начална и напреднала фаза на развитие.

През 2016 г. се реализира вторият етап на Акселераторската програма, в който от 21 бяха избрани да бъдат подкрепени 8 иновативни идеи в областта на справяне с предизвикателствата от изменението на климата. Стартиращите компании получиха финансова и експертни подкрепа за валидиране на бизнес модела, привличане на първите клиенти, първоначални инвестиции за прототипиране, достъп до специализирани изложения и др.

Представяне на финалистите от Акселератора на "CLIMATE-KIC БЪЛГАРИЯ“

Pitching session - 5 мин. презентиране на всеки екип + 3 мин. въпроси и отговори пред „бизнес ложата“ на Green Business Network (мрежа от асоциирани членове, експерти и партньори за чисти технологии и зелен бизнес в България, представени от висшите мениджъри на водещи български компании, бизнес асоцииация и чуждестранни мисии в страната).

11:45 – 13.00

ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА СТАРТ ЪП ЕКИПИТЕ

 

Кратки представяне на всеки екип на "Climate-KIC Accelerator“ 2016 г.:

„Green Corp” LTD - Автоматизирана оранжерия за градска употреба, в която всеки може да отглежда своята храна в контролирана среда.

Mtech Bulgaria - Умна клауд система, която следи и контролира в реално време потреблението на енергия във всяка сграда.

NanoBioRem - Нанотехнологии за детоксикация: технологията позволява, както лечението на сериозни кожни проблеми, така и пречистване на замърсени води, седименти и животински продукти.

Coco Farm - Интегрирана платформа за управление на яйцеферми и животновъдни стопанства, позволяваща на потребителите да управляват фермите си по ефективен и бърз начин.

SYNEC - Уеб платформа за интеграция на електрически превозни средства на балансиращия пазар на електроенергия

Agnon LTD – „Гамера“ - високо ефективна печка на твърдо гориво със сто пъти по-ниски емисии и три пъти по-малка консумация.

EnerWall - Домашна хидро-батерия, която позволява на потребителите да купуват електроенергия през нощта и да я ползват, когато е необходимо.

Иновативна Батерия - Иновативна система за енергийнo съхраняване, с потенциал да се превърне в ново поколение супер компактна и супер ефективна електрически батерия

 

 

NETWORKING

13:00-13:30

ОБЯД

 

 

 

 


За контактФорма за контакт

Име:
Емайл
Фирма

Съобщение